Tittamari Marttisen runokirjojen esittelyjä

Maailmanpyörässä runoja ja loruja

Runokirjan Maailmassa runoja ja loruja on kirjoittanut: Tittamari Marttinen. Maailman pyörässä runoja ja loruja on ilmestynyt vuonna 2007. Runo kertoo pääosin leikeistä, jotka on suunnattu noin 5 vuotiaille. Runoissa kiinnittää huomiota eniten ulkonäkö, koska se on huono ja tylsä. Kirjan runot ovat perinteisiä, kirjassa on hyviä riimejä. Kirjan ulkonäkö on todella tylsä, siksi runoja on epämukava lukea. Tässä on esimerkki runon kirjoitustyylistä:

Eripurakumpparit roiskuttavat kuraa 

marisevat murisevat pelkkää eripuraa. 

Ärisevät pärisevät aina samaa roiskehippaa 

venyttävät vanuttavat aina samaa kuratippaa. 

 

Sopusaappaat 

Sopusaappaat 

Eteisessä kopisevat 

Pisaroita ropisevat. 

Joka paikkaan sopuisasti astuvat. 

Matot kikattavat, vaikka kastuvat. 

 

Meidän arvio kirjasta :

Meidän mielestä kirja oli huono, koska siinä oli tylsä ulkonäkö, sen takian runoja ei ollut kiva lukea. Kirjan runot eivät ole tehty kuudes-luokkalaisen tasolle, siksi runot olivat hieman lapsellisia ja tylsiä. Kirjan kuvat olivat hyviä, mutta niitä olisi saanut olla enemmän, jos kuvia olisi ollut enemmän niin se olisi tehnyt runoista enemmän mukaansa tempaavan ja muuttanut kirjan ulkonäön hauskaksi. Kirjan riimit oli hyviä.

Tekijä: Miro

 

Pastapolkka ja Mangotango

Runokirjan Pastapolkka ja mangotango on kirjoittanut Tittamari Marttinen. Pastapolkka ja Mangotango on ilmestynyt vuonna 2009.

Runokirja kertoo pääosin vain ruoasta ja ruokaan liittyvistä asioista. Runot on kirjassa aika loppusointuisia ja perinteisiä, eli tässä on paljon riimejä. Runot ovat melkein kaikki eri pituisia. Runokirjan kuvat ovat erittäin hyvin tehtyjä, sillä runot ovat kuviin liittyviä. Runot eivät ole minä muotoisia, vaan runot ovat hän muodoissa. Sanasto liittyy enimmäkseen ruokaan ja ruokaan liittyviin asioihin. Runot ovat hyvin elollisia, koska niissä annetaan ruoalle persoona. Tämä kirja, Pastapolkka ja Mangotango kertoo kirjan sisällön, että kirjassa puhutaan ruokaan liittyvistä asioista.  Runon kertoja on leikikäs ja innostunut.

Meidän mielipiteemme kirjasta on, että se on hauska ja mielenkiintoinen. Luulisimme että kirjan kirjoittamisessa on kulunut puoli vuotta.

Kirja oli hauska, koska siinä oli todella hauskoja runoja, jotka kertoivat ruokiin liittyvästä asioista.

Kirja oli loppujen lopuksi sellainen ,että olisimme halunneet enemmän jopa lukea niitä runoja.

Tekijä: Miro

 

Tivoli Tähtisade

Kirja on hyvin kaksivärinen, kirjassa on pääosin vain pinkkiä ja vihreää. Kirjan on kirjoittanut: Tittamari Marttinen ja kuvittanut Rosa Liksom. Kirja on täynnä monipuolisia runoja ja runot ovat suurinpiirtein 4-10 vuotiaille tarkoitettu. Kirja on painettu vuonna 2004. Kirjassa on hyviä riimejä ja runoissa ei ole hirveän paljon loppusointuja. Tässä esimerkki kirjan runoista:

 

Tunnetko sä tivolia 

Ihan hassunkurista? 

Koirat tahtoo lauleskella, 

Kissat tahtoo murista, 

 

Ikkunat on talossamme 

Vinoja ja soikeita, 

Hurjimmatkin kuvitelmat 

Tosia ja oikeita! 

 

Kirjassa ei ole kaikissa runoissa ihan hirveän paljon riimejä, mutta niitä löytyy ihan tarpeeksi.

Kun kirjaa lukee, niin tulee ihan hauska mieli, sillä siinä on sen verran hauskoja sanoja ja runoja, että tulee melkein nauru.

Kun ensimmäisen kerran otimme kirjan kirjakassista, niin tuli sellainen olo, että ei haluaisi lukea kirjaa, koska sen kansi on ärsyttävän näköinen.

Kirjassa oli riimejä, joitten pituus vaihteli, esimerkiksi yhdessä runossa oli enimmillään jotain kolme lausetta ja vähimmillään yksi lause.

Tekijä: Atte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s