Runoilijaesittely: Hannele Huovi

Hannele huovi on syntynyt 19. Maaliskuuta 1949.

Hannele on tunnetuin parhaiten lasten- ja nuortenkirjoistaan. Hänen ensimmäinen nuortenkirjansa, Madonna, julkaistiin vuonna 1986. Kirjassa Huovi tarttui 1980-luvulla vielä huonosti tunnettuun ilmiöön: lasten syömishäiriöön. Huovin palkitun teos on saturomaani Vladimirin kirja, joka on käännetty useille kielille. Siitä on tehty teatteriversio, samoin kuin useista muistakin Huovin kirjoista.

Ennen lastenkirjallisuutta hän teki radio-ohjelmia pitkän aikaa. Nykyään hän on vapaa kirjailija ja asuu Keuruulla. Huovi on ollut myös oppikirjatekijänä. Huovi on myös kääntänyt lasten kirjoja suomeksi ja kirjoittanut aikuisille kaksi runokokoelmaa.

Huovin kirjoja on ilmestynyt ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi, viroksi ja japaniksi. Huovin kirjoituksissa on myös mukana nuorisoteemoja, sekä säkeitä kulttuurihistoriasta. Hän myös puhuu oikeudesta lapsuuteen, lasten eläytymiskyvystä, ja mielikuvituksesta, joka on hänen mielestään mielikuvitus on rikkautta. Hän on myös kirjoittanut Urpo ja Turpo-sarjan.

Huovin suosituimmat kirjat ovat Madonna ja Vladimirin kirja. Madonna kertoo murrosikäisen ongelmia ja hirveää laihduttamista.

Artikkelissa ”Sadun maisemissa” Huovi kirjoittaa lapsen eläytymiskyvystä, maagisesta maailmasta ja oikeudesta lapsuuteen. Kirjailija tähdentää mielikuvitusta rikkautena. Lapsen on saatava tutustua salaperäiseen fantasiamaisemaan, jossa voi tapahtua mitä hyvänsä jota kansoittavat suopeat voimat. Satu eheyttää ja opettaa liittoutumaan hyvien voimien kanssa.

Huovin kirjoissa on vara elämykselle, ymmärryksen kasvulle ja erilaisuuden hyväksynnälle.

Tekijät: Elias J. ja Tatu P.

Lähteet: wikipedia.fi, kirjasampo.fi ja hannelehuovi.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s